Naaiatelier, workshops en webshop

Over Just Joan

silk blazer

Classic Blazer "the old school way"

Label Just Joan XL

100% silk

Drop files to upload

detail lapel

Drop files to upload

Tropical Fish

Label: Just Joan & Janine van Holthe

Tropical Fish (verkocht)

Drop files to upload

shirt tropical fiish shirt TF back

Label: Just Joan & Janine van Holthe

Tropical Fish in elke maat te bestellen. 

Drop files to upload

couture jurk

Couture jurk

 
 
Drop files to upload

red jeans

Jeans met ritjes

Jasje Chanel Style

gebruik gemaakt van de zelfkant van de spijkerstof

 
 
Drop files to upload

vest oranje

Tricot vest, gebruik gemaakt van de zelfkant.

Drop files to upload

detail vest

 
 
Drop files to upload

 

Linnen blouse

Linnen blouse, ook hier gebruik gemaakt van de zelfkant

 
 
Drop files to upload

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zwart pinstreep wollen colbert met paspelzakken

 
 
Drop files to upload

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Colbert Englisch Tweed met echt lederen details

 
 
Drop files to upload

Zijde jurk 1987

Zijde jurk uit 1987

 
 
Drop files to upload

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rok crepe

(blouse is van Gerry Weber)
 
 
Drop files to upload

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chanel Style

 
 
Drop files to upload

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelfgemaakte broche

 
 
Drop files to upload

Baby gilet

Baby Gilet van imitatie leer

 
 
Drop files to upload

abracadabra front

Meisjes jurk naar een patroon van Abracadabra

 
 
Drop files to upload

abracadabra back

 
 
Drop files to upload

jeans

Jeans met ritsjes

 
 
Drop files to upload

Welkom

Fijn dat u mijn  website gevonden heeft. Want bent u op zoek naar dat ene (goed zittende) kledingstuk dat nergens te koop lijkt te zijn of die prachtige japon uit een glossy tijdschrift dat ver boven uw budget ligt? Dan bent u bij Just Joan aan het goede adres.

Just Joan maakt kleding in opdracht, van stof en/of patroon die u zelf meebrengt. Of u maakt een keuze uit de stoffen die Just Joan rechtstreeks uit India importeert. Wij zijn gespecialiseerd in Cashmerewol en zijde, die ook via de webwinkel te bestellen zijn. 

Just Joan XL

Ook heeft Just Joan een eigen kledinglijn, onder de naam Just Joan XL. Inderdaad, grote maten. Een maatje meer hoeft niet te betekenen dat het alleen maar wijd en nog wijder hoeft te zijn. Wij willen graag laten zien dat het ook anders kan. Deze kleding zal vooralsnog niet via de webwinkel te bestellen zijn omdat het hier om unieke kledingstukken gaat, waarbij wij u graag helpen met passen. U kunt hier voor een afspraak maken. Mocht er iets veranderd moeten worden aan het kledingstuk, kunnen we dat meteen aanpassen.

Just Joan & Janine van Holthe

Samen met kunstenares Janine van Holthe is Just Joan in 2015 een nieuw label gestart. Van de mooie schilderijen die deze schilderes maakt, worden stoffen gedrukt. Van die stoffen wordt weer kleding, tassen en andere accessoires gemaakt. De kleding kunnen in elk gewenste maat besteld worden. Ga naar de webwinkel om het aanbod van dit moment te zien.

red jeans couture jurk Blazer the oldschool way

Naailessen

In februari 2016 starten de naailessen bij naaiatelier Just Joan. Naast reguliere naailessen voor beginners en gevorderden zullen er ook speciale naailessen gegeven worden. Zoals op 5 februari 2015 de Jeans Class van start gaat. Reguliere naailessen zullen op diverse dagen (ochtend, middag of avond, m.u.v. de woensdag) gegeven worden. Alle lessen duren circa 2 uur. Er zijn strippenkaarten van 5 of 10 lessen, die in de webwinkel te bestellen zijn. Ook is er een tijdelijke aanbieding van 3 proeflessen voor €25. Het is verstandig om vooraf even te mailen of het dagdeel waarop jij de lessen wilt volgen nog beschikbaar is.

Jeans Class

In deze serie van 5 lessen, leer je hoe je een spijkerbroek in elkaar zet. Dit werkt even anders dan een gewone pantalon. Eerst maak je een proefmodel omdat een spijkerbroek goed moet zitten. Zo leer je ook op welke manier je een broek moet aanpassen aan jouw lichaam. Het patroon zit bij de les in begrepen. Pas als dit in orde is gaan we met de spijkerstof aan de slag. Zo ga je na 5 weken met een perfect zittende Jeans naar huis. Het patroon kun je keer op keer gebruiken en naar smaak aanpassen.

De 5 lessen van 2 uur op vrijdagmiddag incl. patroon kost €75

Start: 5 februari 2016. Na deze serie start er weer een nieuwe serie lessen. Mail las je interesse hebt.

Couture naaien

Heb jij al naai ervaring, maar wil je nog een stapje verder, dan zijn deze lessen wat voor jou. In 5 lessen leer je een jurk naaien zoals dat in couture atelier gebruikelijk is. Je leert handige kneepjes, het maken van een toile (proefmodel) en het omgaan met (duurzame) stoffen. Mocht je geen jurken dragen, maak hem dan voor iemand anders (ze moet dan wel mee kunnen om te passen) of maak hem toch voor jezelf, al is het om de kneepjes te leren. Je zult veel plezier aan deze technieken beleven in jouw toekomstige eigen gemaakte kleding.

De 5 lessen van 2 uur kosten €70

Jasje "The Old School Way"

Binnenkort in het programma een serie lessen waar je een jasje leert maken zoals de kleermakers dit vroeger deden. Veel handwerk met als resultaat een prachtig jasje waar je lang plezier van zult hebben. Houd de website in de gaten voor meer informatie. Of mail als je interesse hebt.

Klik hier om naar de voorwaarden van de naailessen te gaan (even iets naar beneden scrollen)